Välkommen hit (eller välkommen bort)!

De flesta säger att de hatar Sverigedemokraterna. Ingen vetenskaplig undersökning ligger bakom denna teori, som är grundad på alla demonstrationer som stundat. Om nästan alla hatar SD, vem röstar då på dem? Säkert en månad gammal Metro skrev: "I Almgården i Malmö röstade var tredje väljare på Sverigedemokraterna." Det är inte lite folk, det är trots allt 556 personer. Almgården ligger mittemot Rosengård, bara en motorväg skiljer dessa stadsdelar åt.

Sverigedemokraternas ordförande i Malmö, Lars-Johan Hallgren, säger: "I Almgården upplever man den ickefungerande integrationen. Man har stora problem med ungdomsgäng från Rosengård som kommer över och stjäl cyklar och skapar allmän otrygghet."

Frågan är om Lars-Johan är säker på att det är utländska barn som gör dessa saker? Nej, det kan han inte vara. Om han inte sett det själv förstås. Nu kan det ju vara så att Lars-Johan har sett ett utländskt barn som snott hans cykel. Det är i så fall tråkigt för hans cykel.

 

Men allt ont för något gott med sig. Från utlandet kommer stor del av vår arbetskraft. Även om vi har stor arbetslöshet i Sverige så beror den absolut inte på invandrarna. Visst, det kanske bidrar till den genom att göra vår befolkning större, men det är i stort sätt vårt eget fel att de fortsätter vara utan jobb genom att inte anställa utländska kvinnor och män.

Ni hörde säkert om det, gruppen på Facebook som uppmanade utlänningar Sverige att stanna upp trettio sekunder till fem minuter förra månaden gjorde ett otroligt smart drag. För hur hade vårt land sett ut utan invandrare?

Jo. Det hade knappt funnits några busschaufförer, städare eller byggare. De ställen där vi ser invandrare (och även blågula, förstås) i vardagen.

 

Tillbaka till artikeln i Metro om Ingela Stridsberg som röstar på SD för att begränsa invandringen. När reportern (Johan Mårtensson) berättar att SD fick 34,7 procent i kommunalvalet och 29,9 procent i riksdagsvalet av Almgården säger hon följande:

"Jag är förvånad över att de inte fick fler. När man bor såhär nära Rosengård ser man baksidan av sossarnas och Moderaternas invandringspolitik. Jag umgås med folk från hela världen, jag är inte främlingsfientlig, jag vill bara begränsa invandringen så att de som kommer hit får det bättre."

Det har hon förstås rätt i. Det är inte humant att ta in, säg, 100.000 vuxna flyktingar och ge 50.000 jobb medan man skickar tillbaka resten efter ett tag. Att istället ta in 50.000 och ge alla ett ordentligt jobb vore mer tolerant. Men det är stora summor vi pratar om, även om ett land i krig har ännu fler människor att sända till länder med öppna armar.

Adrian Kaba från Socialdemokraterna säger:

"SD har fiskat röster med retoriken att invandrarna står bakom alla brott och oroligheter."

Det har även han rätt i. Att framställa utlänningar som en dålig del av vårt land har varit deras sätt att överleva, vilket får övriga Sverige att protestera högljutt och stort. Även helsvenskar som inte alls umgås med immigranter.


ok let's go

jag vill berätta:

namn:
kompis?

adress:

sida:

du ville berätta:

ollonborre
RSS 2.0